• Головна
  • Варіанти вживання текіли: як насолодитися екзотичним напоєм
Новини компаній
13:49, 27 вересня 2023 р.

Варіанти вживання текіли: як насолодитися екзотичним напоєм

Новини компаній

Національний алкогольний напій Мексики є результатом бродіння та перегонки соку блакитної агави. У країні дозволено виробляти текілу лише в певних регіонах і з використанням тільки сорту агави Вебера.

Міцність спиртного залежить від кількості перегонок і варіюється від 30 до 60 градусів. Уперше текілу почали робити ще в XVI столітті в штаті Халіско. Зараз там діє великий завод з її виробництва.

Є кілька варіантів вживання текіли, кожен із яких впливає на смак напою та робить його то солодшим, то, навпаки, міцнішим і з кислинкою. 

Така гра смаку забезпечується завдяки особливостям обробки сировини. Адже агаву спочатку запікають у печах, щоби складні цукри розщепилися. Так виходить основа для перегонки із солодкуватим присмаком і приємним ароматом.

Класика та новинки

Відчути аромат напою допоможе особливий спосіб вживання. Спочатку на зовнішню частину руки треба додати дрібку солі, після цього взяти шматочок лайма. Далі злизати зі шкіри сіль і випити текілу, після чого закусити часточкою кислого цитруса. Завдяки такому способу текіла п'ється легко.

Сучасний варіант із солодким апельсином і корицею також вписується в концепцію спиртного. Замість солі на руку насипають дрібку кориці, а кислий лимон/лайм замінюють солодкуватим апельсином. 

У результаті залишається приємний солодкуватий післясмак, який добре комбінується з трав'янистою основою спиртного. Варіант із корицею надає напою коктейльного аромату та пом'якшує жорсткість алкоголю. 

У Мексиці вживають цей міцний спиртний напій із пивом. На келих пива потрібно додати 30 мл текіли, розмішати та випити залпом. Алкоголь швидко п'янить. Щоби домогтися м'якого ефекту, треба змішувати спиртне зі світлими сортами пива.

Коктейлі

Напій «Маргарита» відомий на всіх континентах. Для його створення в шейкері змішують основу з текіли та трохи лікеру «Куантро», вливають лимонний сік на смак і лід для охолодження коктейлю. Подають у келиху з кромкою із солі. 

Коктейль «Маргарита» має ефектний вигляд і яскравий солодкуватий післясмак із легким п'янким ефектом. Купити якісну текілу можна в маркеті алкогольних штук Маудау за вигідною вартістю.

У нічних клубах горілку з агави використовують і в інших рецептах. Найпопулярніший – «Текіла Бум». Готують у такий спосіб: 

  1. Текілу в рівних пропорціях змішують із солодкою газованою водою.

  2. Коктейль розливають у келихи.

  3. Після цього потрібно вдарити дном об стіл, щоби напій спінився, і залпом випити. 

Сангріта – напій родом із Мексики, який кілька років тому став відомим в європейських країнах. У блендер треба всипати шість дрібних помідорів, попередньо очистивши їх від шкірки, покласти одну маленьку цибулину, сік із трьох апельсинів і трохи лимонної м'якоті, додати сіль і перець на смак. 

Після цього влити 0,5 літра текіли та збити, у склянки перед подачею додати колотий лід. На смак нагадує «Криваву Мері», але має приємну солодкість і терпкі нотки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#MauDau
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...