• Головна
  • ТОП-5 рецептів млинців. Масниця розпочалася
14:10, 25 лютого
Надійне джерело

ТОП-5 рецептів млинців. Масниця розпочалася

Масниця (Масляна) – це стародавнє слов’янське свято, яке відзначає проводи зими та прихід весни. Це один із найвеселіших періодів року, сповнений народних гулянь, смачної їжі та родинних традицій.

Коли святкується Масниця?

Масниця триває тиждень перед Великим постом, і дата її змінюється щороку залежно від дати Великодня. У 2025 році Масниця припадає на 24 лютого – 2 березня.

Ось топ-5 найкращих рецептів млинців до Масниці

Класичні млинці на молоці

Інгредієнти:

  • 500 мл молока
  • 2 яйця
  • 200 г борошна
  • 2 ст. л. цукру
  • 1/2 ч. л..солі
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 100 мл газованої водт

Приготування:

  • 1. Збити яйця з цукром і сіллю.
  • 2. Додати молоко та борошно, розмішати.
  • 3. Влити олію та газовану воду.
  • 4. Випікати на розігрітій сковороді.

Дріжджові млинці (пишні)

Інгредієнти:

  • 500 мл теплого молока
  • 250 г борошна
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • 1 ст. л. цукру
  • 1/2 ч. л. солі
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. олії

Приготування:

  • 1. Розчинити дріжджі в теплому молоці з цукром.
  • 2. Додати яйця, борошно та сіль, залишити на 30-40 хвилин.
  • 3. Влити олію, перемішати.
  • 4. Смажити на сковороді, подаючи зі сметаною або варенням.

Млинці на кефірі (м’які та ніжні)

Інгредінти:

  • 500 мл кефіру
  • 2 яйця
  • 200 г борошна
  • 1 ст. л. цукру
  • 1/2 ч. л. соди
  • 1/2 ч. л. солі
  • 2 ст. л. олії

Приготування:

  • 1. Яйця збити з сіллю та цукром.
  • 2. Додати кефір і борошно, перемішати.
  • 3. Додати соду та олію.
  • 4. Смажити на середньому вогні.

Заварні млинці (тонкі та еластичні)

Інгредієнти:

  • 300 мл молока
  • 200 мл окропу
  • 2 яйця
  • 200 г борошна
  • 2 ст. л. цукру
  • 1/2 ч. л. солі
  • 2 ст. л. олії

Приготування:

  • 1. Яйця збити з цукром і сіллю.
  • 2. Додати молоко та борошно.
  • 3. Влити окріп, перемішати.
  • 4. Додати олію та випікати.

Шоколадні млинці

Інгредієнти:

  • 400 мл молока
  • 2 яйця
  • 180 г борошна
  • 3 ст. л. какао
  • 2 ст. л. цукру
  • 1/2 ч. л. солі
  • 2 ст. л. олії

Приготування:

  • 1. Яйця збити з цукром і сіллю.
  • 2. Додати молоко, какао та борошно.
  • 3. Влити олію, перемішати.
  • 4. Випікати на сковороді.

Такі млинці можна подавати з шоколадним соусом, фруктами або горіхами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Масляна новини #масниця війна #Миколаїв
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...