
Весняне меню для школярів: у миколаївських навчальних закладах оновили раціон харчування, - ФОТО

Школярів Миколаєва годують за новим весняним меню.
З 1 березня у навчальних закладах Миколаєва розпочали готувати за оновленим сезонним меню. Спеціалісти Комунального виробничого підприємства з організації харчування розробили його з урахуванням смакових вподобань дітей, пропозицій батьків та сезонного асортименту продуктів. Нове меню вже затверджене Головним управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області, повідомляє пресслужба Миколаївської міськради.
Що подають школярам?
До складу весняного меню входять:
- Запіканки;
- Корисні крупи;
- Свіжі овочі та фрукти;
- Яйця, курятина та риба;
- Кисломолочні продукти.
Учні початкових класів забезпечені гарячим харчуванням безкоштовно. Середня та старша школа можуть скористатися цією послугою на платній основі.
А що, якщо дитині не подобається меню?
Якщо батькам не підходять запропоновані страви, у школах працюють буфети з додатковим асортиментом їжі. У навчальних закладах, де є повноцінні харчоблоки, вибір значно ширший, тоді як у школах з буфетами меню більш обмежене.
Виклики для кухарів та вдосконалення системи.
Попри труднощі – зростання цін на продукти, відключення світла, повітряні тривоги та інформацію про мінування – робота підприємства не зупиняється. Команда працює над удосконаленням харчоблоків, підвищує кваліфікацію кухарів та контролює якість страв у закладах освіти.
Ми систематично працюємо над покращенням організації харчування у школах Миколаєва. Кухарі проходять навчання, а меню оновлюється, щоб діти отримували корисні, безпечні та збалансовані страви. Батьки можуть залишати свої побажання чи зауваження на електронну пошту підприємства [email protected],
– зазначив директор КВП Віктор Васильєв.
Шукають нових кухарів.
Комунальне виробниче підприємство запрошує до своєї команди нових кухарів. Якщо ви хочете стати частиною колективу, звертайтеся за номерами: 067 187 03 15, 093 764 9164.
Нагадаємо, раніше на Миколаївщині відкрили перший кулінарний хаб для навчання кухарів.