• Головна
  • Бальзамічний соус: навіщо потрібний на кухні
Новини компаній
08:44, 3 серпня

Бальзамічний соус: навіщо потрібний на кухні

Новини компаній

Бальзамічний соус — національний продукт італійської кухні, який набув широкої популярності в усьому світі. Італійські соуси – окрема тема для обговорення у кулінарних колах. М'ясний болоньєзе, песто на основі сиру, базиліка, оливкової олії та насіння пінії, яєчно-сирний карбонара, томатний, вершково-сирний «Альфредо» — список включає понад 10 видів. Особливе місце займає бальзамічний соус , який вважається універсальним, підходить для заправки овочевих, м'ясних, рибних страв та десертів. Він відтіняє смак сиру та фруктів, надає оригінального присмаку будь-якій страві. Image

Що потрібно знати про соус

Італійський бальзамічний соус входить до Реєстру світової спадщини ЮНЕСКО. Шедевр італійської кулінарії відрізняється насиченим ароматом фруктів та вишуканим смаком. Додайте соус до м'яса, пасти чи пирога, щоб розкрити нові смакові відтінки знайомих страв. Соус відрізняється густою, в'язкою консистенцією та темно-коричневим кольором. У смаку чітко простежуються нотки винограду та дерева. До складу продукту входять вітаміни A, C, групи B, залізо, кальцій, калій та фосфор. Продукт корисний для здоров'я – захищає від раку та хвороб серця, стимулює роботу травних органів, покращує діяльність головного мозку. Завдяки корисним властивостям бальзамічний соус знайшов широке застосування у косметології. Продукт використовують під час проведення антицелюлітних та омолоджувальних процедур.

Як роблять бальзамічний соус

Процес виготовлення – трудомісткий та довгий. Основу соусу становить бальзамічний оцет, який роблять із білого винограду «треб'яно». Спочатку ягоди пресують і одержують сік, який уварюють до густої консистенції та темно-золотистого кольору. Сусло поетапно витримують у бочках з різних порід деревини, включаючи:

  1. тутове дерево;
  2. каштан чи вишню;
  3. дуб або ясен.

Після завершення витримки з бочки відбирають 20% готового оцту, що вирушає на ринок. У частину оцту, що залишилася, додають сусло з попередньої бочки. Процес продовжується постійно. Загальна тривалість витримки перевищує 12 років, іноді сягає 25 і навіть більше. Замовте бальзамічний соус на Маудау, щоб скуштувати справжній італійський продукт. Для приготування соусу бальзамічний оцет змішують з інгредієнтами, такими як:

  1. мед;
  2. гірчичний порошок;
  3. перець - запашний, чилі, чорний та червоний;
  4. лимонний сік;
  5. гвоздика, розмарин, кориця.

Бальзамічний соус використовують для приготування маринадів, заправок для салатів та десертів. Це один із компонентів морозива та фруктових салатів. Соуси різняться складом. Для м'ясних страв підходить продукт із додаванням перцю чилі та часнику. Рибні та овочеві страви гармонійно поєднуються з соусами, заправленими запашним перцем, базиліком та розмарином. Соуси з додаванням кориці та меду доповнюють смак фруктових страв та десертів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...