Новини компаній
19:56, 28 листопада 2023 р.

Як правильно пити віскі

Новини компаній

Віскі вважається благородним напоєм, який подають як дижестив. Щоб алкоголь приносив задоволення, варто запам'ятати деякі професійні поради про те, як його правильно пити.

Вибір напою

Перше, що необхідно зробити – вибрати напій, звертаючи увагу на виробника та вік. Кожен із цих факторів впливає на якість та характер спиртного. Існує кілька категорій напою:

  1. шотландський – виготовляється з ячменю, відрізняється багатством смаку з відтінками фруктів, прянощів та деревини;
  2. американський – відомий як бурбон, виготовляється з кукурудзи, має солодкий, ванільний смак, іноді з нотами карамелі та фруктів;
  3. ірландська – виготовляється з ячменю з додаванням пшениці, жита, вівса, має м'який смак із фруктовими та квітковими нотками.

Незалежно від виду, головне пити якісний алкоголь, щоб отримати приємне враження. Якщо є бажання почати з класики, можна замовити Джим Бім , який виробляється в США за рецептом, якому вже майже 300 років.

Рекомендації щодо вживання

Спиртне не потрібно охолоджувати чи підігрівати. Оптимальна температура подачі – 20 градусів. Теплий алкоголь почне пахнути спиртом, холодний втратить запах. Для подачі віскі використовують спеціальні склянки. Чисте, міцне спиртне подається у шотах. Суміш із соком подається в хайболлах або тамблерах. Цінителі алкоголю використовують келихи тюльпан. Вважається, що ця форма дозволяє сконцентруватися на ароматі напою та найбільш повно оцінити букет. Віскі є найпопулярнішим інгредієнтом коктейлів. Він має багатогранний смак, який відіграється різними нотами при поєднанні з іншими алкогольними та безалкогольними напоями. Купити набори для створення вдалих міксів можна на MAUDAU , де, крім якісного алкоголю, представлені й інші інгредієнти.

З чим пити віскі

За рахунок правильно підібраної закуски можна підкреслити смак та аромат напою. Найкращими варіантами для віскі є:

  1. фрукти – диня, груша, яблука;
  2. горіхи - волоські, мигдаль, фундук;
  3. сири – гауда, чеддер, горгонзол;
  4. морепродукти – устриці, лосось, кальмар;
  5. шоколад – молочний, темний, з карамеллю та горіхами;
  6. сухофрукти - родзинки, курага, чорнослив.

Для легких сортів віскі краще подавати морепродукти, для середніх за міцністю – білкові страви. До повнотілих міцних чистих напоїв краще подавати ситні страви. Для односолодового варіанта підійде птах, баранина, м'ясна нарізка. Для житнього віскі ідеальна копчена риба. До купажованого алкоголю краще подавати червону копчену рибу. Для коктейлю з колою підійде сирно-фруктова закуска. Важливим правилом є помірне споживання віскі. Велика кількість алкоголю може негативно вплинути на здоров'я. При помірному вживанні віскі можуть виявитися деякі сприятливі ефекти, такі як покращення настрою, розслаблення та навіть деякі користі для серцево-судинної системи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...