• Головна
  • Який буває китайський чай та навіщо його пити
Новини компаній
17:20, 19 травня 2023 р.

Який буває китайський чай та навіщо його пити

Новини компаній

Китайський чай – важливий продукт для тієї людини, яка прагне більше відчувати себе. Проведення чайних церемоній допомагають зосередити увагу, відпустити напругу, зменшити рівень стресу та повернутися в той самий момент «тут і зараз».

Різновиди чаїв

 Який буває китайський чай та навіщо його пити, фото-1

Інтернет магазин китайського чаю, який має багато унікальних властивостей, що сприяють покращенню загального стану здоров’я людини, пропонує великий асортимент його різновидів. Серед яких:

  • Зелений чай, який виробляється шляхом обробки свіжих його листків, можна заварювати прямо у чашці. Виробники зупиняють процес його окислення завдяки нагріванню або паровуванню свіжих листків. Серед розповсюджених видів зелених чаїв, які можна знайти в Україні є: лун цзин, насичений квітковими нотками та гладким післясмаком, «біла срібляста голка», який має свіжий смак та ніжний аромат, «драконова вершина» зі своєю солодкою смаковою палітрою, гуань-інь зі свіжим смаком з фруктовими нотками, хуаншань-моафен, який має освіжаючий смак зі солодкуватими нотками.
  • Улун, який має проміжний ступінь окислення. Зазвичай має комплексний смак та аромат, вирощується здебільшого у китайській провінції Фуцзянь та Тайвані. Серед популярних різновидів: ті-гуань-ін, який має сильний квітковий аромат, оксамитовий багатий смак, да хун пао відомий своїм вишуканим смаком та ароматом з квітковими нотками, да-хун-пао має глибокий, насичений смак з нотками паленого дерева, солодкий алішань з освіжаючим післясмаком, донгдін з легка орхідейним ароматом, беншань з фруктовими та квітковими відтінками.
  • Чай пуер – це особлива категорія тонізуючих чаїв, які походять з провінції Юньнань. Він досягається шляхом ферментації та індивідуальної витримкої, що надають їм особливий, насичений смак. Шен пуер – натуральний, не ферментований чай. Він має найсвіжіший, яскравий смак квітів, фруктів та трав. Найдорожчий чай можуть витримувати протягом десятиліть, завдяки чому розкривається багатошаровість його смаку. Шу пуер своєю чергою пройшов процес швидкої ферментації та має м’яку, округлу текстуру з насиченим смаком, який віддає нотками землі. Старий пуер, який витримується протягом багатьох років має глибокий смак з виноградними нотками. Вартість такого чаю напряму залежить від часу витримки. Смак пуеру завжди розкривається з часом, стає складним, комплексним.

Китайський чай заварюється по-різному, тому потрібно мати спеціальний посуд для кожного виду. Починайте пити його зі сходженням сонця, зосередьте свою увагу на смаку та проведіть таким чином медитацію. Це допоможе вам почати яскравий день, який стане для вас продуктивним та зосередженим. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...