Із цим соковитим, хрустким салатом відмінно поєднуються смажене м'ясо, запечена качка або гусак, а так само рум'яна курочка. Ми пропонуємо простий рецепт - салат зі свіжої капусти, приправлений оцтом і перцем. Спробуйте його, поки літо не закінчилося, бо найкраще він виходить з молодого листя капусти. А ще більше простих та смачних рецептів ви знайдете на cookery.com.ua/salati, кожен з яких має фото готового виробу.

Як готувати салат з капусти. Інгредієнти:

1 кг. молодої капусти, 1 стручок гострого перцю (можете взяти 2 стручки, якщо ви любите "погарячіше"), 1 великий солодкий перець, зелена цибуля 5-6 пучків (або червона салатна цибуля 2-3 шт.), 1, 5 -2 чайні ложки солі (краще спочатку покласти трохи менше і спробувати, чи достатньо солі на ваш смак), 50 гр. цукру, 5 столових ложок оцту 9% (краще яблучний, виноградний або рисовий - останній має самий м'який смак), кмин - за смаком.

Смачний гострий салат зі свіжої капусти - приготування:

Листя капусти відокремити від качана, а потім нашаткувати (нарізати) дуже тонкими скибочками. Якщо ви готуєте салат не з ніжної молодої капусти, а з зрілої - тоді нашатковану капусту потрібно покласти в киплячу, злегка підсолену воду на 4-5 хвилин, щоб трохи пом'якшити її. Скласти в миску і злегка перем'яти із сіллю. Залишити на 1 годину. Додати в капусту тонко нарізані півкільцями зелену цибулю, гострий і солодкий перець, посипати кмином (якщо не любите - можна додати ту приправу, яка вам подобається), добре перемішати.

Оцет, сіль, цукор додаємо згідно із рецептом, змішуючи з капустою. Салат потрібно укласти в скляні банки і залишити, принаймні, на один день в холодильнику. Тепер залишилося приготувати підрум'янену птицю - і подати до неї гострий хрусткий салат з маринованою капустою. Смачного!