• Головна
  • В якому посуді подавати міцні напої
Новини компаній
15:00, 14 червня 2022 р.

В якому посуді подавати міцні напої

Новини компаній

Ром, віскі, граппа, коньяк, горілка – одні з найуживаніших спиртних напоїв у світі. Але в якій склянці їх подавати? Давайте докладно розберемося, які бокали використовуватиме дегустації бажаного напою, щоб він по-справжньому розкрив свій смак і аромат.

В якому посуді подавати міцні напої, фото-1

Келихи для рому

Найкраще для дегустації рому підходять балони, у них округле дно та ширший отвір, який дозволяє витриманому рому добре провітрюватися, відкриваючи всю гаму ароматів, що характеризують цей дистилят. Низькі склянки можна використовувати для складних ромів, якщо подавати їх з льодом.

Для менш складного рому ідеально підходять келихи-тюльпани з вузьким шийком – вони містять у собі всі аромати молодого рому, уникаючи їх розсіювання.

У чому подавати віскі

Серед найбільш рекомендованих келихів для віскі – Glencairn. Він також ідеально підходить для потягування бурбона або складніших спиртних напоїв, які перед вживанням необхідно провітрити. Характеризується низькою висотою і отвором, що звужується догори, не має ніжки. Такі келихи покликані якнайкраще зберегти аромат дистиляту, зігріваючи його в руках.

У 70-ті роки минулого століття було звичайною справою подавати віскі в низьких склянках, що сьогодні зовсім немислимо, тому що така форма не дозволяє зерновому дистиляту повністю розкривати свій приємний аромат. Інша річ, невеликий келих у формі тюльпану, який зможе підкреслити віскі майже як Glencairn.

Келих для коньяку

Попри поширену думку, коньяк найкраще пити з келиха з тюльпановою ніжкою.Біля келиха має бути більш вузьке шийка, щоб не випаровувалися чудові аромати цього дивовижного напою. Його часто помилково подають у балоні чи тумблері, які набагато більше підходять для рому чи віскі, але не є оптимальним вибором для розливу коньяку.

Тюльпановий стакан для грапи та бренді

Граппа – національний італійський дистилят, й у хорошого сприйняття смаку треба подавати цей напій у класичному келиху для граппи, тобто. у тюльпановому. Серед різних типів скла, придатних для граппи, маленька склянка у формі тюльпану є найкращою для білої або молодої граппи. Для більш витриманої підійде склянка з широким отвором, який найкраще насичує киснем, наприклад, сніфтер або навіть подібний келих для вина.

Виноградний бренді та інші фруктові дистиляти можна пити у келихах тюльпановидної форми або в класичних келихах для грапи, які зможуть вловити солодкі фруктові аромати.

Повітряна куля для арманьяку

Арманьяк - французький винний дистилят, дуже схожий на бренді, що походить із історичної області Гасконь. Він також потребує тривалого насичення киснем і келиху, здатному посилити його аромати. У цьому сенсі найбільш підходящою буде повітряна куля.

Традиційна чарка для горілки

Єдині види горілки, які можна пити власними силами, це оригінальна скандинавська, слов'янська або російська, які відрізняються м'яким смаком у порівнянні з більш комерційними версіями. У цьому випадку найкраща склянка, безумовно, чарка, в якій подають невелику порцію дистиляту.

В якому посуді подавати міцні напої, фото-2

Правильний посуд для спиртного – важливий аксесуар, але не менш важливо вибрати та купити якісний оригінальний напій. Це можна зробити в онлайн-магазині Vintage, де відвідувачам пропонується 3000 найменувань продукції. Також вам тут завжди допоможуть підібрати найкращий напій, а численні акції стануть приводом порадувати себе вкотре смачними напоями без зайвих витрат для сімейного бюджету.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...