Пасхальний кошик - це не просто традиція, а справжній ритуал. Хтось дотримується канонів і кладе лише "класичний набір", а дехто не боїться додати до святкової корзини щось особливе.
Редакція 0512 поспілкувалися з мешканцями Миколаєва і дізналися, які нетипові продукти миколаївці освячують на Великдень.
Маффіни.
Сучасна молодь прикрашає кошики маффінами, маршмелоу і блискітками. Стильно, яскраво, по-інстаграмному.
Свій кошик дівчина прикрашає, як у Pinterest — стрічки, квіти і міні-десерти.
Консерва з тушонкою.
У кошику подружжя волонтерів - тушонка. Не для себе, а для захисників. Кажуть: "Хай буде освячене все, що піде до фронту".
Фета і оливки.
Грецький сир, оливки, домашній хліб із розмарином - ось як виглядає великодній кошик по-миколаївськи для тих, хто обожнює середземноморську кухню.
Крім традиційних крашанок, у її кошику - домашній хліб із розмарином. Жінка додає, "Бог - над усіма, незалежно від меню".
Домашній бургер.
Бургери у кошику - нова сімейна традиція. Бо головне, з яким настроєм ти святкуєш, а не з якою начинкою твій хліб.
Цукерки.
Не всі діти люблять традиційні страви, а свято - має бути солодким, вважає Ірина.
Святкова атмосфера - це любов, молитва і спільна радість. А якщо туди додати ще й краплю креативу - буде і смачно, і душевно.