Школярів Миколаєва годують за новим весняним меню.
З 1 березня у навчальних закладах Миколаєва розпочали готувати за оновленим сезонним меню. Спеціалісти Комунального виробничого підприємства з організації харчування розробили його з урахуванням смакових вподобань дітей, пропозицій батьків та сезонного асортименту продуктів. Нове меню вже затверджене Головним управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області, повідомляє пресслужба Миколаївської міськради.
Що подають школярам?
До складу весняного меню входять:
- Запіканки;
- Корисні крупи;
- Свіжі овочі та фрукти;
- Яйця, курятина та риба;
- Кисломолочні продукти.
Учні початкових класів забезпечені гарячим харчуванням безкоштовно. Середня та старша школа можуть скористатися цією послугою на платній основі.
А що, якщо дитині не подобається меню?
Якщо батькам не підходять запропоновані страви, у школах працюють буфети з додатковим асортиментом їжі. У навчальних закладах, де є повноцінні харчоблоки, вибір значно ширший, тоді як у школах з буфетами меню більш обмежене.
Виклики для кухарів та вдосконалення системи.
Попри труднощі – зростання цін на продукти, відключення світла, повітряні тривоги та інформацію про мінування – робота підприємства не зупиняється. Команда працює над удосконаленням харчоблоків, підвищує кваліфікацію кухарів та контролює якість страв у закладах освіти.