Смачні салати на Новий рік.
На Новий рік родина збирається за святковим столом, який вже традиційно прикрашають різні салати. Для декого теплі спогади з дитинства навіює "Олівʼє". Редакція 0512 пропонує спробувати приготувати щось новеньке і, можливо, рецепт одного із салатів стане традиційним для вашої сімʼї.
Салат "Айсберг"
Інгредієнти:
Для салату:
- Куряче філе - 1 шт.
- Салат "Айсберг" - 1 шт.
- Червоний перець - 1 шт.
- Червона цибуля - 1 шт.
- Консервована кукурудза - 1 баночка.
Для соусу:
- йогурт
- гірчиця
- сік лимона
Як приготувати:
Салат "Айсберг" нарізати на кубики, на волокна розділити куряче філе, червоний перець нарізати соломкою і додати кукурудзу. Усі вказані інгредієнти збираємо для соусу і заправляємо салат. Салат перемішуємо і він готовий до подачі на стіл.
Салат з червоною рибою
Інгредієнти:
- Червона риба (лосось, сьомга)- 200 г
- редька - 4 шт
- свіжий огірок - 1 шт
- кріп - 1 пучок
- шпинат - 100 г
- зелена цибуля - 2-3
- оливкова олія - 3 ст. л
- лимонний сік - 2 ст. л
- сіль та перець.
Як приготувати:
Рибу порізати довгими смужками, огірок - соломкою, а редьку - слайсами. Зелень, шпинат та цибулю подрібнити. У глибокій тарілці поєднати оливкову олію, лимонний сік, дрібно порізану зелень та спеції, ретельно перемішати та додати інші інгредієнти. Ще раз перемішайте і салат готовий до подачі на стіл.
Салат з копченою грудкою
Інгредієнти:
- Копчена грудка - 300 г
- Свіжий огірок - 2 шт
- Помідори черрі - 200 г
- Рукола - 100 г
- Кедрові горішки - 50 г
- Оливкова олія - 2 ст л
- Лимонний сік - 1 ст л
- Сіль, перець
Як приготувати:
Тонкими скибочками нарізати копчену грудку та огірки. Помідори черрі розрізати навпіл. У глибокій тарілці змішати руколу, нарізану копчену грудку, огірки та помідори. Зверху посипати кедровими горішками. Змішати оливкову олію, лимонний сік, сіль й перець та заправити салат перед подачею.
Салат з грибами та сиром
Інгредієнти:
- Копчена куряча грудка - 200 г
- Шампіньйони - 300 г
- Огірки мариновані - 150 г
- Яйця варені - 4 шт.
- Картопля - 3 шт.
- Морква - 2 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Сир твердий - 100 г
- Йогурт - 6 ст. л.
- Сіль, перець
- Петрушка та шампіньйони мариновані - для прикрашання
Як приготувати:
Спочатку слід відварити картоплю, моркву та яйця. Потім очистити та натерти на тертці. На розігріту з олією сковороду викласти шампіньйони. Цибулю дрібно нарізати, додати у сковорідку, посолити, поперчити та смажити до золотистого кольору. Після цього залишити охолоджуватися. Мариновані огірки та копчену курячу грудку нарізаємо невеличкими шматочками.
Далі викладаємо шарами: картоплю, мариновані огірки, шампіньйони, курячу грудку, моркву та яйця. Кожен шар необхідно змастити йогуртом. Натертим сиром посипати салат і прикрасити маринованими грибами.
Салат з тунцем
Інгредієнти:
Для салату:
- Огірок - 2 шт
- Яйця - 4 шт
- Кукурудза - 1 банку
- Тунець - 1 банку
- Пекінська капуста - половинка
- Зелена цибуля
Для заправки:
- Сметана
- гірчиця - 1 ст. л
- сіль, перець
Як приготувати:
Пекінську капусту необхідно нашинкувати. Огірки та яйця нарізати соломкою. Тунець розібрати на волокна. Все викласти у тарілку, додати кукурудзу, нарізану зелену цибулю. Заправити соусом і ретельно перемішати.